Μπουμπουριστοί Κοχλιοί
ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό χοχλιοί
- 40 γρ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 60 γρ. αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι (για κάθε τηγανιά χοχλιούς)
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο (για κάθε τηγανιά χοχλιούς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε τους χοχλιούς σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Τους ξεπλένουμε και τους καθαρίζουμε καλά από τις μεμβράνες τους.
- Αναμειγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι και γυρνάμε τους χοχλιούς μπρούμητα («μπούμπουρα») μέσα στο μείγμα. Με τον αντίχειρα σπρώχνουμε λίγο από το μείγμα μέσα στον κάθε χοχλιό.
- Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι (πάλι μπρούμητα) με λίγο ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά.
- Αππό την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν υπολογίζουμε 3-4 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το δεντρολίβανο.
- Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με το ξύδι.
- Καπακώνουμε τους χοχλιούς για 2 λεπτά ακόμη και η συνταγή μας είναι έτοιμη.