Μυζηθροπιτάκια Μαλεβιζίου
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά μπέικιν
- λίγο αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
- 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 κουταλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηκτό κουρκούτι.
- Πλάθουμε τη μυζήθρα σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε ένα-ένα στο κουρκούτι.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με αρκετό λάδι.
- Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίτρουμε ρίχνοντάς τους από πάνω μέλι.